Wat wil je nou eigenlijk?

Je herkent het vast wel:

  • Je weet niet wat je wilt
  • Je weet dat je niet optimaal gelukkig bent
  • Je voelt spanning in je lijf en onrust in je hoofd
  • Je voelt dat je niet jouw dromen aan het najagen bent
  • Het MOET anders, maar hoe?

Wat doe je dan? Laat je de dagen weer vanzelf overgaan in weken, in maanden? Klaag je af en toe bij een collega of bij een vriendin? Kijk je op tegen mensen die het allemaal wel weten en hun ideale plaatje leven? Of ga jij nu aan het roer staan om een andere koers te varen?

Gewoon beginnen

Ja dat wil je allemaal maar hoe dan? Gewoon beginnen en dat klinkt makkelijk en dat is het ook! Als je morgen iets anders gaat doen dan vandaag zul je een ander resultaat krijgen. Dit kun je met van alles oefenen, alleen al door anders te reageren op een bepaalde situaties. Bijvoorbeeld op het kind dat zich niet wil aankleden in de ochtend zul je zien dat je ander gedrag terug krijgt en dat je dag anders begint.

Op welke punten zou jij graag verbetering willen zien

Neem voor jezelf eens goed de tijd om te bepalen over welke gebieden jij in jouw leven niet tevreden bent. Dit kan zijn carrière, ontspanning, zelfbeeld etc. Wat zijn voor jou echt de probleemgebieden waar je steeds last van hebt en waar je niet tevreden over bent.

Rangschikken

Rangschik de verschillende gebieden zodat je weet wat het allerbelangrijkste is om iets mee te gaan doen en wat daarna.

Maak een plan

Kies 3 gebieden uit waar je mee aan de slag wilt gaan. Koppel hier een periode aan.  Dit kan zijn het komende jaar, half jaar, 3 maanden dat maakt niet uit. Vervolgens ga je bedenken hoe je zou kunnen zien na die periode of er op dit gebied iets veranderd is. Wat zou je dan meer ervaren/hebben. Een voorbeeld: Je bent niet tevreden over je huidige baan en je koppelt hier een jaar tijd aan. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen zien dat dit is veranderd doordat je nog energie voor andere dingen over hebt na werktijd, je flexibeler bent in je baan en doordat je meer uitdaging hebt. Of dit in deze baan zal zijn of in een andere baan dat hoef je nog niet eens te bepalen. Doe dit op deze manier voor 3 gebieden.

Maak het concreet

Wat heb je ervoor nodig om dit uit te kunnen voeren. Werk dit plan zo concreet mogelijk uit: Wat ga jij doen, waar heb je hulp bij nodig, van wie etc. Op deze manier krijg je een helder doel en de weg daar naar toe.

Bewandel het

Nu het pad en de weg duidelijk is, bewandel het dan en ervaar wat er allemaal gebeurt als je het gewoon gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *