Vandaag mag jij genieten!

We moeten zo veel en we hebben het zo druk, probeer eens te genieten van je dag.

Hoe doe je dat?

  1. Waar ben je dankbaar voor?

Begin vandaag de dag eens met reflecteren en noteer 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan bijvoorbeeld gaan over je gezondheid, relatie, kinderen, werk, het huis waarin je woont, familie, vrienden. Dit kan van alles zijn.

  1. Wanneer is vandaag geslaagd?

Probeer één concreet doel te formuleren. Wat wil jij aan het eind van deze dag gedaan hebben wil jouw dag succesvol zijn geweest. Probeer meerdere keren per dag aan dit doel te denken.

  1. Laat 3 mensen weten dat je van ze houdt

We nemen vaak mensen voor lief en we zeggen niet vaak genoeg hoeveel iemand voor ons betekent of wat we aan een bepaald persoon hebben. Laat vandaag eens 3 mensen weten wat zij voor jou betekenen. Dit zorgt voor een goed gevoel bij jezelf maar ook zeker bij de ander.

  1. Koop iets leuks voor jezelf

Op de rommelmarkt of in een leuk winkeltje. Misschien een boek of een leuk tijdschrift. Waar word jij blij van? Vandaag is de dag om jezelf in het zonnetje te zetten.

  1. Ga naar buiten

Wanneer je wandelt kun je even vrij zijn van gedachten. Ga eens een blokje om en geniet van wat je om je heen ziet.

  1. Lach

Probeer er heel de dag op de letten dat je glimlacht naar de mensen om je heen, weet je wat er dan gebeurt? Mensen lachen terug en de wereld ziet er gelijk een stuk gezelliger uit.

Heb je nog meer tips om vandaag eens te genieten van de dag? Laat het dan weten in de facebookgroep. Ik hoor ook graag van jullie hoe jullie deze tips ervaren hebben en wat het je heeft opgeleverd. Ik zie je daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *