Deel je weekend in naar je eigen zin

Het weekend is weer aangebroken. Je hebt een drukke week achter de rug en kunt het wel gebruiken om even helemaal niets te doen. Helaas.. verjaardagen, boodschappen, schoonmaken, spullen voor het huis kopen, sporten, verenigingen,helpen van vrienden of familie. Het weekend is weer helemaal vol en in plaats van tot rust komen voel jij je alleen maar vermoeider en dat werkt niet bevorderlijk voor jouw humeur en voor de gezelligheid in huis.

Hoe kun je er voor gaan zorgen dat jij ook tot rust komt in de weekenden?

Wat wil jij?

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat jij wilt. Wat is voor jou ontspanning? Dat kan zijn een wandeling maken,dat kan zijn lekker een boek lezen of in bad gaan. Schrijf eens voor jezelf 5 dingen op die jij graag zou doen in een weekend.

1 dagdeel voor jezelf

Plan in het weekend 1 dagdeel voor jezelf in om te besteden aan één van deze activiteiten bijvoorbeeld een zaterdag middag of een zondag avond. Kies een dagdeel dat goed uitkomt en communiceer ook naar de mensen om je heen dat jij op dat moment al plannen hebt zodat zij geen andere dingen voor jou plannen.

1 avond visite

Het is heel vermoeiend om vrijdag, zaterdag en zondag bezoek te hebben. Het is natuurlijk super gezellig om vrienden en familie uit te nodigen voor het eten of met mensen ergens naar toe te gaan maar wanneer je steeds het hele weekend vol plant hoeveel kan jij er dan nog van genieten? In plaats van een avondvullend programma kun je er ook voor kiezen om eens een brunch te doen met vrienden op een leuke plek of om een keer een wandeling te gaan maken en onderweg wat te drinken of een ijsje te gaan eten.

In plaats daarvan kan je ervoor kiezen om 1 avond met vrienden/familie door te brengen en 1 avond alleen met je partner of je gezin. Op deze manier hebben jullie gelijk een moment als partners/gezin om samen wat leuks te doen. Een strandwandeling, een film kijken, een spelletje doen. Iets wat jullie allemaal leuk vinden,

Maak een maandplanning

Zorg ervoor dat je de komende 4 a 5 weekenden inzichtelijk hebt. Plan 1 weekend helemaal vrij van afspraken dat wordt het ultieme uitrustweekend.  Je kunt hier echt naar uitkijken en allemaal dingen gaan doen die jij belangrijk vindt. Wanneer iemand wil afspreken kun je ook precies zien wanneer je al afspraken hebt staan en voorkom je dat je op één avond weer twee verjaardagen hebt.

Keuzes maken

Wanneer iemand je uitnodigt en dat past eigenlijk niet, doe het dan eens niet en kijk wat het je oplevert. Hoe voel jij je achteraf wanneer je nee hebt gezegd en ervoor hebt gekozen om een avondje voor jezelf te nemen?

Probeer eens om op deze manier naar je weekend te  kijken in plaats van het weekend vanzelf vol te laten lopen en vermoeider het weekend uit te komen dan dat je erin ging.

One thought on “Deel je weekend in naar je eigen zin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *